mini pizze pita
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wytnij koła z chleba pita (szklanką) i włóż do foremek do pieczenia
Krok 2:
Następnie posmaruj keczupem (lub możesz wybrać adjika i majonez itp.)
Krok 3:
A tutaj już twoja wyobraźnia i dostępne składniki: tym razem miałem kiełbasy myśliwskie i ser, możesz też zrobić z: warzyw, grzybów, dowolnej kiełbasy, ale pamiętaj, że chleb pita jest bardzo cienki, a nadzienie nie powinno być ciężkie, chleb pita może go nie wytrzymać i zawiedzie
Krok 4:
Posyp serem, ziołami, które oszaleją i wyślij do piekarnika na 3-7 minut (w zależności od temperatury lub do grilla powietrznego!
Krok 5:
Oto twoje mini pizze gotowe! smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g