mini pizze pita

zarówno w święta , jak iw dni powszednie-taka przekąska jest wszędzie dobra! . Taka przekąska doskonale ozdobi zarówno codzienny, jak i świąteczny stół! Zainteresuje również dzieci! Bardzo szybko i łatwo, a co najważniejsze, możesz dodać dowolne składniki!
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 9 g
tłuszcze 36 % 14 g
węglowodany 41 % 16 g
227 kcal
IG: 38 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wytnij koła z chleba pita (szklanką) i włóż do foremek do pieczenia

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie posmaruj keczupem (lub możesz wybrać adjika i majonez itp.)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    A tutaj już twoja wyobraźnia i dostępne składniki: tym razem miałem kiełbasy myśliwskie i ser, możesz też zrobić z: warzyw, grzybów, dowolnej kiełbasy, ale pamiętaj, że chleb pita jest bardzo cienki, a nadzienie nie powinno być ciężkie, chleb pita może go nie wytrzymać i zawiedzie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp serem, ziołami, które oszaleją i wyślij do piekarnika na 3-7 minut (w zależności od temperatury lub do grilla powietrznego!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Oto twoje mini pizze gotowe! smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy