ciasto z cukinii z boczkiem i parmezanem

lubisz pikantne wypieki? Spróbuj tego ciasta! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 11 g
tłuszcze 45 % 20 g
węglowodany 30 % 13 g
279 kcal
IG: 15 / 0 / 85

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min
cukinię pokroić w średnią kostkę. Część sera (250 g) pokroić w kostkę, drugą część (100 g) zetrzeć.

dobrze wymieszaj jajka, masło i mleko. Dodaj cukinię, ser (w kostce) i boczek (w kostce), wymieszaj. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj.

wlej powstałą masę do naczynia do pieczenia, posyp tartym serem na wierzchu i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C.

piec około 40 minut na złoty ser. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cukinia - 16   kcal/100g

Podobne przepisy