ciasto z cukinii z boczkiem i parmezanem
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
cukinię pokroić w średnią kostkę. Część sera (250 g) pokroić w kostkę, drugą część (100 g) zetrzeć.
dobrze wymieszaj jajka, masło i mleko. Dodaj cukinię, ser (w kostce) i boczek (w kostce), wymieszaj. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj.
wlej powstałą masę do naczynia do pieczenia, posyp tartym serem na wierzchu i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C.
piec około 40 minut na złoty ser. Smacznego!
dobrze wymieszaj jajka, masło i mleko. Dodaj cukinię, ser (w kostce) i boczek (w kostce), wymieszaj. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj.
wlej powstałą masę do naczynia do pieczenia, posyp tartym serem na wierzchu i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C.
piec około 40 minut na złoty ser. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g