w końcu osobliwością przygotowania tej mącznej uczty jest to, że na podstawie tego samego ciasta można przygotować pyszne produkty o różnych treściach, od słodkich owoców po słone — mięso, kapusta, grzyby. Wielu błędnie uważa ciasto za deser, wierząc, że jego nadzienia powinny być wyłącznie owocowe i można je spożywać tylko z kawą lub herbatą. Mięso lub grzybowe wnętrze bułki zamienia ją w pełne i smaczne śniadanie, które szybko zaspokoi głód i zapewni uczucie sytości przez długi czas. Strudel zapożyczył swoją nazwę z języka niemieckiego - "wir, wir". I to nie przypadek.
Pięć najszybszych przepisów:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
leniwy strudel pita z dżemem i jabłkami | 30 min | 191 | +165 |
Strudel z nadzieniem twarogowym z ciasta francuskiego | 40 min | 231 | +58 |
Strudel pita z jabłkami w piekarniku | 40 min | 178 | +160 |
Strudel z jabłkami pita | 40 min | 147 | +102 |
Strudel z wiśniami, jabłkami wanilią i cynamonem | 50 min | 149 | +37 |
jeśli przyjrzysz się uważnie i fantazjujesz, to na kawałku danie przypomina rodzaj apetycznego wiru cienkiej warstwy ciasta, w którym wygodnie znajduje się ulubione nadzienie. Korzenie kulinarnych wypieków sięgają XVI wieku w Bizancjum. Jednak ciasta otrzymały swoją nazwę w Austrii około XVIII wieku. Od tego czasu bułka zaczyna zdobywać popularność w Czechach i Niemczech i staje się niedrogim daniem w kuchni mołdawskiej, ukraińskiej i węgierskiej. Cukiernicy nie męczą się powtarzaniem, co jest najważniejsze w przysmaku & mdash; to ciasto, ponieważ jest przygotowywane przy użyciu specjalnej technologii zwanej wyciągiem. Faktem jest, że do prawdziwego tradycyjnego przygotowania potrawy używa się mąki pszennej z bardzo wysokim procentem glutenu, co pomaga ciastu stać się elastycznym i prawie przezroczystym. Przygotowanie go nie jest trudne. I chociaż w kuchni różnych kuchni świata gotowanie ciasta ma nieco doskonałe proporcje, główną rzeczą jest dobra elastyczność, cienkość i sprężystość. Idealne jest rozciąganie testowego płótna o grubości papieru papirusowego. Po opanowaniu nauki robienia cukierniczego przysmaku w formie bułki możesz przynajmniej codziennie zachwycać i zaskakiwać swoich krewnych i przyjaciół nowymi smakami.