skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dokładnie umyj suszone morele i rodzynki.
Krok 2:
Podgrzej patelnię, wlej rodzynki i suszone morele.Dodaj trochę kremowy. I zaczynamy smażyć na małym ogniu. W ciągu 3 minut.
Krok 3:
Wlej nasze pokrojone jabłka. I naciskamy przez kolejne 3 minuty, dodajemy cukier. Gdy jabłka będą lekko miękkie, dodaj cynamon.
Krok 4:
I dusimy jeszcze kilka minut.
Krok 5:
Oto takie piękno, które otrzymujemy w wyniku gaszenia. Nie przykrywaj pokrywką!
Krok 6:
Rozłóż ciasto i lekko rozwałkuj na szerokość.
Krok 7:
Gdy nasz" dressing & quot; lekko ostygnie, rozprowadzamy go na cieście.
Krok 8:
I delikatnie zwiń w kiełbasę.
Krok 9:
Następnie włóż do naczynia do pieczenia, szwem w dół. I wysyłamy do piekarnika na 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 10:
Po 35 minutach wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 11:
Po 15 minutach można już ostrożnie przenieść na talerz.
Krok 12:
Posyp proszkiem.
Krok 13:
I podawaj do stołu. Smacznego!
podaruj sobie i bliskim pyszny deser. Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g