Strudel do wielkanocnego stołu z ciasta francuskiego

pyszna uczta na wielkanocną ucztę! Ale na Wielkanoc przygotowywane są tylko ciasta wielkanocne! Proponuję wypróbować mój przepis na szybkie i pyszne ciasto. To danie zachwyci zarówno dorosłych, jak i będzie przysmakiem dla dzieci.
Nadin_KaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 27 % 13 g
węglowodany 67 % 33 g
265 kcal
IG: 24 / 58 / 18

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dokładnie umyj suszone morele i rodzynki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podgrzej patelnię, wlej rodzynki i suszone morele.Dodaj trochę kremowy. I zaczynamy smażyć na małym ogniu. W ciągu 3 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej nasze pokrojone jabłka. I naciskamy przez kolejne 3 minuty, dodajemy cukier. Gdy jabłka będą lekko miękkie, dodaj cynamon.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I dusimy jeszcze kilka minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Oto takie piękno, które otrzymujemy w wyniku gaszenia. Nie przykrywaj pokrywką!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż ciasto i lekko rozwałkuj na szerokość.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy nasz" dressing & quot; lekko ostygnie, rozprowadzamy go na cieście.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I delikatnie zwiń w kiełbasę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie włóż do naczynia do pieczenia, szwem w dół. I wysyłamy do piekarnika na 35 minut w temperaturze 190 stopni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po 35 minutach wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po 15 minutach można już ostrożnie przenieść na talerz.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp proszkiem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    I podawaj do stołu. Smacznego!

podaruj sobie i bliskim pyszny deser. Wesołych Świąt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy