skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty: rodzynki umyte, jajka-ciepłe, margaryna-miękka, orzechy-lekko opiekane.
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem.
Krok 3:
Wprowadź miękką margarynę, wymieszaj. Dodaj koniak, sól, sodę gaszoną, mąkę. Zagnieść ciasto, aby nie przykleiło się do rąk.
Krok 4:
Posiekaj orzechy nożem, nie drobno.
Krok 5:
Połącz rodzynki i orzechy z ciastem.
Krok 6:
Ciasto podzielić na 3 części, uformować z nich kiełbaski, ułożyć na wysmarowanej blasze do pieczenia.
Krok 7:
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze t180-200 ' do połowy ugotowanego, około 20 minut, aby ciasto było nadal miękkie, ale nie surowe, łatwe do krojenia. Jeśli prześwietlisz, rozpadnie się.
Krok 8:
Wyjmij z piekarnika, pokrój w krakersy i kontynuuj pieczenie w piekarniku na małym ogniu na złoty kolor.
Krok 9:
Wyłącz piekarnik, pozostawiając krakersy do wyschnięcia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal / 100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g