skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę, marchewkę, paprykę w kostkę. Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię i usmaż cebulę. Dodaj marchewkę, bułgarską paprykę. Sól, pieprz. Warzywa gotowaliśmy przez 8 minut do połowy. Wyłącz i pozwól warzywom ostygnąć.
Krok 2:
Podczas gdy warzywa stygną, przygotowujemy udka. Ostrożnie usuń kość, pozostawiając trochę na końcu.
Krok 3:
Dodaj starty ser, czosnek, posiekane warzywa, masło do schłodzonych warzyw. Dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Nadziewamy udka z kurczaka mieszanką warzywną. Przenosimy udka do rękawa do pieczenia i dobrze mocujemy końce. Wkładamy do piekarnika na 45 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. 20 minut przed gotowością przebijamy rękaw do pieczenia.
Krok 5:
Nasz kurczak jest gotowy. Dziękuję za bycie ze mną, wszystko można obejrzeć na filmie. Na razie wszystkim i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g