kiełbasy myśliwskie z ziemniakami w doniczkach
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz ziemniaki, pokrój w drobną kostkę i smaż na oleju roślinnym.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę i podsmaż razem z grzybami.
Krok 3:
Pokrój kiełbasę w plasterki.
Krok 4:
Układanie warstw w doniczkach. Najpierw grzyby z cebulą.
Krok 5:
Następnie włóż kiełbasy myśliwskie. Przyjmijmy trochę.
Krok 6:
Ostatnią warstwą są ziemniaki.
Krok 7:
Wymieszaj śmietanę z bulionem, solą, pieprzem i wlej do garnków.
Krok 8:
Włóż do zimnego piekarnika i gotuj w temperaturze 150 C przez około godzinę. Przed podaniem posyp ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Kiełbasy myśliwskie - 326 kcal/100g