Sernik dmuchany bez smażenia
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Twaróg nie powinien być suchy. Jeśli nadal jest suchy, rozcieńczyć go odrobiną mleka. Za pomocą blendera zmiel twaróg na masę twarogową
Krok 2:
Dodaj miód, skrobię, kurkumę, wanilię
Krok 3:
Jajka (pojedynczo), Skórka z cytryny. Kontynuuj mielenie do stanu puree
Krok 4:
Rodzynki moczyć we wrzącej wodzie przez 5 min. dodać do mieszanki twarogowej
Krok 5:
W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 45-50 min
Krok 6:
Sernik jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g