skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty do budyniu. Moje jabłka.
Krok 2:
Najpierw przetrzyj twaróg przez sito lub przebij go do delikatnej konsystencji za pomocą blendera zanurzeniowego, wymieszaj z cukrem i jajkami, dodaj wanilinę.
Krok 3:
Teraz jeszcze raz przebijamy wszystko blenderem. Masa staje się płynna jak śmietana i delikatna, jednorodna.
Krok 4:
Jabłka obierz, drobno posiekaj lub zetrzyj.
Krok 5:
Dodaj jabłka do masy jajeczno-twarogowej i dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Posmaruj odpowiednie formy zmiękczonym masłem i posyp bułką tartą.
Krok 7:
Włóż przygotowaną mieszaninę do foremek i włóż do piekarnika, aby piec w średniej temperaturze (mam 180 stopni.) piec przez 20 minut.
Krok 8:
Ostrożnie wyjmij gotowy budyń z foremek.
Krok 9:
Podawaj na ciepło lub na zimno z jagodami lub dżemem, dżemem (mam morelę). Okazało się tak smaczne i delikatne, że polizasz palce!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g