skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W blenderze zmiel płatki owsiane na mąkę. W osobnym pojemniku przecieramy jabłko, dodajemy do niego jajko
Krok 2:
Wszystko należy wymieszać i dodać mąkę owsianą. Przykryj naczynie do pieczenia pergaminem. Ciasto równomiernie rozprowadzamy w formie
Krok 3:
Włóż go do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Krok 4:
W tym czasie przygotujemy warstwę twarogu. Doprowadzić twaróg do stanu masy twarogowej w blenderze. Dodaj do niego wanilię i banany, dobrze wymieszaj
Krok 5:
Żelatynę rozcieńczyć w pół szklanki gorącej wody. Wlej go do mieszanki. Dokładnie wymieszaj
Krok 6:
Doprowadź mieszaninę twarogu do stanu płynnego, dodając trochę wody
Krok 7:
Z grubsza podzielimy to, co się stało i rozlejemy w różnych pojemnikach
Krok 8:
Dodaj kakao do jednej części i wymieszaj. Rozłóż na przemian jasną i ciemną część masy, 1 łyżkę stołową na ciasto owsiane na środku. Na koniec trochę spłaszczamy
Krok 9:
Włóż sernik do lodówki na 2 godziny. Voila! Gotowe!! Smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal / 100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal / 100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g