serniki twarogowe

pyszne ciastko z twarogu kruchego prosi się o język. Wszystkie nasze gospodarstwa domowe lubią te ciasteczka. Ponieważ po pierwsze, wszyscy szanują dania z twarogu, a po drugie, jest przygotowywany po prostu i krótko. Ponadto możesz fantazjować i robić ciasteczka w różnych wersjach, w różnych kształtach. Często robię je w formie serników.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 27 % 17 g
węglowodany 61 % 39 g
340 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj przesianą mąkę z wanilią.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Masło z zamrażarki zetrzyj na tarce, wymieszaj z mąką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj twaróg, żółtko, sól, cukier, gaszoną sodę. Zagnieść strome ciasto kruche.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tworzymy Kolobok, odstawiamy na 15 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na stole posypanym mąką rozwałkuj warstwę o grubości co najmniej 1 cm i wytnij okrągłą formę. Wycinam kubek o średnicy 8 cm.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wzdłuż krawędzi każdego sernika wykonujemy kantyk, zginając krawędź, często naciskając ją do wewnątrz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do nadzienia wymieszaj dżem (wziąłem malinę) i skrobię. Nadzienie może być różne dla Twojego gustu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Serniki układamy na blasze do pieczenia nasmarowanej olejem. Na każdy sernik nakładamy trochę dżemu. Wkładamy do podgrzanego do 180 stopni. piekarnik przez 15-20 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zrumieniony-gotowy . Możesz pić herbatę!

możesz wyciąć ciasteczka z foremek, upiec i przykleić parami dżemem lub dżemem. Możesz po prostu toczyć małe kulki, chowając kilka rodzynek w środku lub zwijając Trójkąty. W każdej wersji ciasteczka są bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy