skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przewiń mięso przez maszynkę do mięsa z cebulą, dodaj jajko do mielonego mięsa, 100 g startego sera, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 2:
Do sosu pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki na grubej tarce. Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości, sól, dodaj 1 łyżeczkę. cukier, śmietana, koncentrat pomidorowy i rozcieńczyć wszystko litrem bulionu pozostałym po ugotowaniu makaronu. Doprowadzić wszystko do wrzenia.
Krok 3:
Gotuj gniazda we wrzącej osolonej wodzie przez 3 minuty. Bardzo ostrożnie wyjmij je z patelni dużą łyżką cedzakową. (Nie wylewaj wywaru!) Umieść gniazda w naczyniu do pieczenia.
Krok 4:
Na środku każdego gniazda użyj palców, aby zrobić wgłębienia i ubić tam mięso mielone.
Krok 5:
Wlej sos na wierzch gniazd. I posyp pozostałym serem.
Krok 6:
Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 gr. przez 30 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gniazdo makaronu - 346 kcal/100g