skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Koperek umyć, osuszyć. Umyj jajko - wytrzyj.
Krok 2:
Podgrzej mleko, aby było ciepłe. Wlać do miski, dodać sól, cukier, jajko i lekko ubić trzepaczką.
Krok 3:
Przesiej mąkę, wymieszaj z szybko działającymi drożdżami, Dodaj do mieszanki mlecznej.
Krok 4:
Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Dodaj go i olej roślinny do ciasta. I zaczynamy ugniatać))
Krok 5:
Dobrze zagnieść, przykryć ręcznikiem i pozostawić w ciepłym miejscu, aby zwiększyć 2-3 razy.
Krok 6:
Dopóki ciasto pasuje, zajmijmy się nadzieniem. Na grubej tarce zetrzyj wędzony ser, posiekaj koperek, wyciśnij czosnek i dodaj śmietanę.
Krok 7:
Wszystko dobrze wymieszaj. Nie napełniam soli, mam dość soli z sera))
Krok 8:
Oto nasze ciasto wspaniale pasowało)
Krok 9:
Podzielmy go na 15 identycznych kulek. Jeśli chcesz-użyj wagi kuchennej, robię to & quot; na oko & quot;) zwiń kulki i przykryj ręcznikiem przez 10 minut, pozwól im jeszcze się zmieścić.
Krok 10:
Następnie rozwałkuj każdy kawałek ciasta o średnicy 10-12 cm. Robię to dłońmi.
Krok 11:
Przykryj blachę do pieczenia pergaminem, posmaruj olejem roślinnym. Układamy nasze ciasta. Dno szklanki wymaga zagłębienia w każdym serniku. Aby szklanka się nie przykleiła-zanurz dno trochę w mące.
Krok 12:
Następnie rozłóż nadzienie. Podziel mentalnie - aby wystarczyło na wszystkie serniki. Ta objętość nadzienia wystarczy na wszystkie serniki, aby były "pulchne". Następnie lekko przykryj folią (ręcznik się zabrudzi) i pozostaw na krótki czas, aby się zbliżył, 10-15 minut. W międzyczasie włącz piekarnik, aby podgrzać o 190 stopni.
Krok 13:
Następnie ubij jedno jajko i posmaruj krawędzie serników. I do pieca)))) Piec w piekarniku na złoty kolor. Zajęło mi to około 25 minut. Skoncentruj się na swoich piekarnikach.
Krok 14:
Serniki są gotowe) krawędzie należy posmarować masłem.
Krok 15:
Uzyskuje się bardzo smaczne serniki. Ciasto jest miękkie, delikatne, puszyste. Dla mnie jest uniwersalny-można go używać do pieczenia ciast, pizzy.
Krok 16:
Z mlekiem takie serniki to samo)))
Krok 17:
Zadzwoń do wszystkich, aby szybko skosztowali domowych wypieków)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser wędzony - 270 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g