serniki z wędzonym serem i koperkiem z ciasta drożdżowego

serniki to tylko bajka! Pyszne i pachnące! Serniki z wędzonym serem są bardzo smaczne i aromatyczne. Koper włoski i czosnek nadają nadzieniu świeżą nutę. A ciasto na serniki jest tak uniwersalne, że można je bezpiecznie przyjąć jako podstawę pizzy. Okazuje się bardzo delikatny i miękki oraz bardzo giętki. Możesz spróbować ugotować jeden duży sernik-ciasto) wolę gotować porcje))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 11 g
tłuszcze 29 % 14 g
węglowodany 49 % 24 g
265 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Koperek umyć, osuszyć. Umyj jajko - wytrzyj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podgrzej mleko, aby było ciepłe. Wlać do miski, dodać sól, cukier, jajko i lekko ubić trzepaczką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przesiej mąkę, wymieszaj z szybko działającymi drożdżami, Dodaj do mieszanki mlecznej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Dodaj go i olej roślinny do ciasta. I zaczynamy ugniatać))

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze zagnieść, przykryć ręcznikiem i pozostawić w ciepłym miejscu, aby zwiększyć 2-3 razy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dopóki ciasto pasuje, zajmijmy się nadzieniem. Na grubej tarce zetrzyj wędzony ser, posiekaj koperek, wyciśnij czosnek i dodaj śmietanę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wszystko dobrze wymieszaj. Nie napełniam soli, mam dość soli z sera))

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oto nasze ciasto wspaniale pasowało)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podzielmy go na 15 identycznych kulek. Jeśli chcesz-użyj wagi kuchennej, robię to & quot; na oko & quot;) zwiń kulki i przykryj ręcznikiem przez 10 minut, pozwól im jeszcze się zmieścić.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie rozwałkuj każdy kawałek ciasta o średnicy 10-12 cm. Robię to dłońmi.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przykryj blachę do pieczenia pergaminem, posmaruj olejem roślinnym. Układamy nasze ciasta. Dno szklanki wymaga zagłębienia w każdym serniku. Aby szklanka się nie przykleiła-zanurz dno trochę w mące.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie rozłóż nadzienie. Podziel mentalnie - aby wystarczyło na wszystkie serniki. Ta objętość nadzienia wystarczy na wszystkie serniki, aby były "pulchne". Następnie lekko przykryj folią (ręcznik się zabrudzi) i pozostaw na krótki czas, aby się zbliżył, 10-15 minut. W międzyczasie włącz piekarnik, aby podgrzać o 190 stopni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Następnie ubij jedno jajko i posmaruj krawędzie serników. I do pieca)))) Piec w piekarniku na złoty kolor. Zajęło mi to około 25 minut. Skoncentruj się na swoich piekarnikach.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Serniki są gotowe) krawędzie należy posmarować masłem.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Uzyskuje się bardzo smaczne serniki. Ciasto jest miękkie, delikatne, puszyste. Dla mnie jest uniwersalny-można go używać do pieczenia ciast, pizzy.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Z mlekiem takie serniki to samo)))

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Zadzwoń do wszystkich, aby szybko skosztowali domowych wypieków)) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Ser wędzony - 270   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy