skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Mój zestaw produktów. Wstępne przygotowania: natrzyj ser, boczek lekko usmaż, mięso mielone - sól, pieprz i smaż do połowy ugotowanego. Ciasto może nie być drożdżowe, możesz wziąć kupione ciasto francuskie, okaże się nie gorsze.
Krok 2:
Na tym etapie włącz piekarnik do ogrzewania, do 220 stopni. Ściskamy kawałek ciasta,"rozwałkowujemy & quot; ręką w kształcie koła. Kładziemy nasze nadzienie: szczyptę sera suluguni, szczyptę cheddaru, trochę boczku i mielonego mięsa. Tym razem zamiast cebuli użyłam cebuli w proszku, posyp trochę naszego nadzienia.
Krok 3:
Ściskamy bułkę, lekko rozciągając ciasto, najważniejsze jest maksimum dokładności, aby delikatne ciasto drożdżowe się nie rozerwało.
Krok 4:
Lekko ubij białko i posmaruj bułki pędzlem.Miałem trochę startego parmezanu i posypałem nim bułeczki, wyszło całkiem apetycznie.
Krok 5:
Nasmaruj formę olejem roślinnym i ułóż bułki do pizzy w niewielkiej odległości od siebie, aby ciasto mogło wystarczająco wzrosnąć. Wysyłamy formę do piekarnika na 15-20 minut, bułki powinny się zrumienić. Piękny zapach w kuchni nie pozwoli Ci przegapić tej chwili :)
Krok 6:
Tak wyglądają nasze bułeczki po 15 minutach!
Krok 7:
I tak wygląda pyszne w przekroju. Aż ślinka popłynęła:) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Suszona cebula - 273 kcal/100g
- Ser "cheddar" - 392 kcal/100g