skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Olej powinien być miękki, woda ciepła. Przesiej mąkę.
Krok 2:
Załaduj wszystkie produkty do wypiekacza do chleba. Najpierw wszystko jest suche, potem płynne. Wlać drożdże na mąkę. Jeśli nie ma wypiekacza do chleba, najpierw wymieszaj drożdże i cukier w ciepłej wodzie. Pozostawmy na 10 minut. W osobnej misce wymieszaj mąkę, sól i mleko w proszku. Wlej mieszaninę drożdży do mieszanki mąki i ugniataj. Następnie wymieszaj masło. Wszystko dobrze zagnieść. Uformuj Kolobok, przykryj ręcznikiem, pozostaw w ciepłym miejscu na 1-1, 5 godziny na podejście).
Krok 3:
Cóż, jeśli robimy to w wypiekaczu do chleba, zasypiamy produkty-i ustawiamy program & quot; ciasto & quot;. Trwa 1,5 godziny.
Krok 4:
Oto nasze ciasto na koniec programu.
Krok 5:
Podziel ciasto na identyczne kulki, skrop wodą i pozostaw na 20 minut. (podzieliłem się na "oko", ale potem zważyłem gotowy chleb i okazało się, że wszystkie są takie same-60-62 gramy)
Krok 6:
Następnie za pomocą wałka do ciasta lub rąk rozwałkuj ciasto i mocno zwiń rolką. Robimy to ze wszystkimi kulkami)
Krok 7:
Przykryj blachę do pieczenia pergaminem lub matą silikonową, rozłóż chleb, wykonaj nacięcia ostrym nożem, ponownie spryskaj wodą i pozostaw na 30-40 minut, aż ciasto się powiększy.
Krok 8:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Tutaj chleb wzrósł, wysyłamy do piekarnika na 20-25 minut, temperatura wynosi 180 stopni.
Krok 9:
Mały chleb - Petit Bread jest gotowy!
Krok 10:
Bardzo smaczny ciepły chleb z masłem i serem))
Krok 11:
Zadzwoń do wszystkich wkrótce na śniadanie i niech początek dnia będzie delikatny i przyjemny) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g