bułki z szynką ciasteczka na słodkie

chrupiąca przekąska prosi o usta! Świetna opcja na obfite śniadanie!
katiuszka-sernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 12 g
tłuszcze 53 % 31 g
węglowodany 27 % 16 g
389 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie leniwego ciasta francuskiego. Leniwe ciasto może być tylko ze sklepu. Masło posiekaj na małe okruchy, wymieszaj z mąką, solą, cukrem. Dodaj wodę, wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rękami tworzymy piłkę. Wkładamy 20-30 minut do zamrażarki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Trzy sery na tarce, drobno posiekaj szynkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyjmij mrożone ciasto z zamrażarki i rozwałkuj na około 0,5 cm grubości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż szynkę i ser na wierzchu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zwiń rolkę z obu stron. Jeśli złożysz na długość, ciasteczka będą miały mniejszy rozmiar i Więcej ilości. Cóż, to jak kto lubi. Musisz zwinąć tak mocno, jak to możliwe i zrobić to szybko, ciasto zacznie się topić pod rękami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój rolkę na ciasteczka o grubości 5-7 mm.nadaj kształt serc i rozłóż na arkuszu na naoliwionym papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15-20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal / 100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy