skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie leniwego ciasta francuskiego. Leniwe ciasto może być tylko ze sklepu. Masło posiekaj na małe okruchy, wymieszaj z mąką, solą, cukrem. Dodaj wodę, wymieszaj.
Krok 2:
Rękami tworzymy piłkę. Wkładamy 20-30 minut do zamrażarki.
Krok 3:
Trzy sery na tarce, drobno posiekaj szynkę.
Krok 4:
Wyjmij mrożone ciasto z zamrażarki i rozwałkuj na około 0,5 cm grubości.
Krok 5:
Połóż szynkę i ser na wierzchu.
Krok 6:
Zwiń rolkę z obu stron. Jeśli złożysz na długość, ciasteczka będą miały mniejszy rozmiar i Więcej ilości. Cóż, to jak kto lubi. Musisz zwinąć tak mocno, jak to możliwe i zrobić to szybko, ciasto zacznie się topić pod rękami.
Krok 7:
Pokrój rolkę na ciasteczka o grubości 5-7 mm.nadaj kształt serc i rozłóż na arkuszu na naoliwionym papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15-20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal / 100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g