Rolada marchewkowa z nadzieniem serowym

niesamowicie pyszna bułka marchewkowa z najdelikatniejszym nadzieniem serowym! Ta bułka podbija wszystkich nie tylko najdelikatniejszym smakiem, ale także jasnopomarańczowym kolorem. Bułka jest przygotowywana po prostu z najtańszych produktów, a wynik jest zawsze przyjemny!
katiuszka-sernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 61 % 14 g
węglowodany 17 % 4 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz marchewki, zetrzyj na drobnej tarce, usmaż na mieszance warzyw i masła pod pokrywką do miękkości, wrzuć do durszlaka. Posiekaj zielenie. Oddziel żółtka od białek i dodaj do marchwi. Sól, pieprz, dodaj posiekane warzywa i wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Schłodzone białka ubić szczyptą soli, aż będą mocno spienione.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż białka do masy marchewkowej i delikatnie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej masę marchewkową na wyłożoną pergaminem formę, spłaszcz łyżką. Pożądane jest, aby warstwa masy marchewkowej nie była cieńsza niż 0,5 - 0,7 cm, w przeciwnym razie po zwinięciu w rolkę gotowy biszkopt pęknie. Piec 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas pieczenia biszkoptu na bułkę przygotuj nadzienie. Aby łatwiej było zetrzeć stopiony ser, należy go włożyć do zamrażarki 30 minut przed gotowaniem. Sery twarde i topione zetrzeć na grubej tarce. Umyj zieloną cebulę i drobno posiekaj. Dodaj cebulę, przyprawy i majonez do sera, wszystko dokładnie wymieszaj. Majonez może wymagać więcej lub mniej, ale pożądane jest, aby nadzienie nie było suche.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmij gotowy biszkopt z piekarnika i pozostaw w formie na 5 minut. Odwróć biszkopt na folię i bardzo ostrożnie, powoli, Usuń papier. Może trochę biszkoptu przyklei się do papieru, ale to nic wielkiego. Możesz usunąć przyklejone resztki biszkoptu z papieru nożem i położyć na przyszłej rolce przed ułożeniem nadzienia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść nadzienie na biszkopcie, dokładnie pokrywając każdy centymetr

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Za pomocą folii, biorąc krawędź, zwiń biszkopt z nadzieniem w rolkę. Owijając rolkę tą samą folią.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż rolkę do lodówki na chwilę w celu impregnacji. I lepiej zostawić na noc.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Bułka marchewkowa jest gotowa! Smacznego! Podawaj bułkę, pokrojoną na kawałki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy