skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz marchewki, zetrzyj na drobnej tarce, usmaż na mieszance warzyw i masła pod pokrywką do miękkości, wrzuć do durszlaka. Posiekaj zielenie. Oddziel żółtka od białek i dodaj do marchwi. Sól, pieprz, dodaj posiekane warzywa i wymieszaj.
Krok 2:
Schłodzone białka ubić szczyptą soli, aż będą mocno spienione.
Krok 3:
Włóż białka do masy marchewkowej i delikatnie wymieszaj.
Krok 4:
Wlej masę marchewkową na wyłożoną pergaminem formę, spłaszcz łyżką. Pożądane jest, aby warstwa masy marchewkowej nie była cieńsza niż 0,5 - 0,7 cm, w przeciwnym razie po zwinięciu w rolkę gotowy biszkopt pęknie. Piec 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Krok 5:
Podczas pieczenia biszkoptu na bułkę przygotuj nadzienie. Aby łatwiej było zetrzeć stopiony ser, należy go włożyć do zamrażarki 30 minut przed gotowaniem. Sery twarde i topione zetrzeć na grubej tarce. Umyj zieloną cebulę i drobno posiekaj. Dodaj cebulę, przyprawy i majonez do sera, wszystko dokładnie wymieszaj. Majonez może wymagać więcej lub mniej, ale pożądane jest, aby nadzienie nie było suche.
Krok 6:
Wyjmij gotowy biszkopt z piekarnika i pozostaw w formie na 5 minut. Odwróć biszkopt na folię i bardzo ostrożnie, powoli, Usuń papier. Może trochę biszkoptu przyklei się do papieru, ale to nic wielkiego. Możesz usunąć przyklejone resztki biszkoptu z papieru nożem i położyć na przyszłej rolce przed ułożeniem nadzienia.
Krok 7:
Umieść nadzienie na biszkopcie, dokładnie pokrywając każdy centymetr
Krok 8:
Za pomocą folii, biorąc krawędź, zwiń biszkopt z nadzieniem w rolkę. Owijając rolkę tą samą folią.
Krok 9:
Włóż rolkę do lodówki na chwilę w celu impregnacji. I lepiej zostawić na noc.
Krok 10:
Bułka marchewkowa jest gotowa! Smacznego! Podawaj bułkę, pokrojoną na kawałki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g