Strudel mięsny warstwowy na mleku

tak smaczne i satysfakcjonujące, że jeśli spróbujesz i będziesz chciał więcej! Bardzo smaczny i obfity strudel mięsny jest idealny na świąteczny lunch, obfite śniadanie i przytulną rodzinną kolację. To danie jest bardzo wygodne, ponieważ nie wymaga dużego wysiłku podczas gotowania.Ponadto zwykłe ciasto francuskie doskonale zastąpi ciasto bez drożdży. Mięso mielone nadaje się również do każdego mięsa, ale jak na mój gust, wołowina jest lepsza. Okazuje się, że strudel mięsny jest aromatyczny, satysfakcjonujący i niewypowiedziany.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 46 % 22 g
węglowodany 38 % 18 g
304 kcal
IG: 6 / 67 / 28

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do robienia strudla mięsnego

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obrać Bochenek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Namocz okruchy chleba w mleku

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj 1 jajko do mielonego mięsa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bułka z mlekiem i wszystko wymieszaj

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sól, możesz dodać ulubione przyprawy i ponownie wymieszać

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj ciasto na dużą cienką warstwę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż ugotowane mięso mielone na warstwie ciasta równą warstwą

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rzuć rolką

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przy rolce ściśnij krawędzie i szew

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na natłuszczonej blasze do pieczenia ułóż strudel szwem w dół. Posmaruj ubitym jajkiem. Wyślij do piekarnika na około 2 godziny. Pierwsze 40 minut piec w temperaturze 180 stopni, następnie zwiększyć temperaturę do 200-220 stopni i upiec bułkę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wyjmij gotowy strudel, lekko ostudź.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrój na porcje i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy