Strudel mięsny warstwowy na mleku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do robienia strudla mięsnego
Krok 2:
Obrać Bochenek
Krok 3:
Namocz okruchy chleba w mleku
Krok 4:
Dodaj 1 jajko do mielonego mięsa.
Krok 5:
Bułka z mlekiem i wszystko wymieszaj
Krok 6:
Sól, możesz dodać ulubione przyprawy i ponownie wymieszać
Krok 7:
Rozwałkuj ciasto na dużą cienką warstwę
Krok 8:
Połóż ugotowane mięso mielone na warstwie ciasta równą warstwą
Krok 9:
Rzuć rolką
Krok 10:
Przy rolce ściśnij krawędzie i szew
Krok 11:
Na natłuszczonej blasze do pieczenia ułóż strudel szwem w dół. Posmaruj ubitym jajkiem. Wyślij do piekarnika na około 2 godziny. Pierwsze 40 minut piec w temperaturze 180 stopni, następnie zwiększyć temperaturę do 200-220 stopni i upiec bułkę.
Krok 12:
Wyjmij gotowy strudel, lekko ostudź.
Krok 13:
Pokrój na porcje i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g