skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój jabłka.
Krok 3:
Umieść na patelni i przykryj cukrem.
Krok 4:
Smaż, aż cukier się rozpuści.
Krok 5:
Rozpuść masło.
Krok 6:
Krok 7:
Dodaj dżem do jabłek.
Krok 8:
Posmaruj chleb pita żółtkiem.
Krok 9:
Krok 10:
Ułóż nadzienie.
Krok 11:
Rzuć bułkę.
Krok 12:
Posmaruj olejem.
Krok 13:
Krok 14:
kiedyś spróbowałem strudla w kawiarni i zakochałem się w tym daniu.Ale ponieważ sam nie jestem tak profesjonalny w tej całej technice gotowania i zwijania, postanowiłem trochę przekształcić to danie i tak się stało.
jabłka obieramy, drobno kroimy i smażymy z cukrem na patelni na złoty rumieniec.Następnie dodajemy dosłownie kilka łyżek dżemu, wziąłem jarzębinę. Wszystko wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.
chleb pita posmaruj ubitym żółtkiem.Następnie rozłóż całe nadzienie na całym obwodzie. Delikatnie zwiń w rolkę i posmaruj stopionym masłem na wierzchu.
a wszystko to w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g