kruche ciasto Bancoco

cudowne ciasta o oryginalnym smaku. Prostota składników, oryginalny smak Bardzo smaczne i łatwe do wykonania aromatyczne ciasta Bancoco!
lovegoodAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 32 % 18 g
węglowodany 57 % 32 g
302 kcal
IG: 9 / 18 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

niedawno znalazłem ten przepis w Internecie i postanowiłem go ugotować. Teraz spieszę się, aby podzielić się nim z tobą, ponieważ jest bosko pyszny!
roztop masło i wymieszaj z jajkiem i cukrem.
przesiej mąkę, dodaj do niej proszek do pieczenia i szczyptę soli i wymieszaj. Teraz stopniowo dodawaj mąkę do mieszanki jajecznej i szybko zagniataj ciasto. Gotowe ciasto jest bardzo miękkie i nie przykleja się do rąk, przypomina ciasto kruche. Nie trzeba dodawać do niego dużo mąki, nie trzeba też długo ugniatać.
teraz rozwałkuj nasze ciasto na prostokąt o grubości około 5-7 mm i połóż na blasze wyłożonej pergaminem.
wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni tylko przez 10-12 minut.
w międzyczasie przygotuj nadzienie.
wymieszaj płatki kokosowe z jajkami, dodaj cukier i wanilinę. Jeśli masa okaże się zbyt gęsta i sucha, dodaj trochę mleka - po jednej łyżce (masa nie powinna być płynna).
obierz banany i pokrój w plastry o grubości około 5 mm.
wyjmujemy gotowe ciasto z piekarnika i, aż ostygnie, układamy na nim krążki bananowe, lekko wciskając je w ciasto.
bierzemy naszą masę kokosową i rozprowadzamy ją na bananach, starając się całkowicie zamknąć całe ciasto.
wysyłamy do piekarnika na kolejne 20-25 minut.
gotowe ciasto będzie musiało zostać schłodzone i pokrojone w ciasta o dowolnym kształcie.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy