batoniki owsiane musli z owocami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Pokrój suszone owoce.
Krok 3:
Zetrzyj gruszkę i jabłko.
Krok 4:
Zetrzyj banana w puree.
Krok 5:
Wymieszaj owoce z płatkami
Krok 6:
I z suszonymi owocami.
Krok 7:
Połóż na wyłożonej blasze do pieczenia.
Krok 8:
Można również umieścić kilka kawałków masła i miodu.
Krok 9:
Piec do miękkości.
Krok 10:
Krok 11:
Pokroić na porcje.
Krok 12:
zetrzyj banana widelcem do puree, obrane jabłko i gruszkę zetrzyj na grubej tarce. Drobno posiekaj suszone owoce, posiekaj orzechy.
wymieszaj to wszystko z płatkami. Powinno być jak gęste ciasto.
Rozgrzej piekarnik do 180.
przykryj blachę do pieczenia pergaminem i ułóż ciasto o grubości 1,5 cm.
Piec musli do miękkości. Powinny być lekko zrumienione Na zewnątrz i miękkie w środku.
następnie pokrój je na gorąco na porcje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Kandyzowane owoce - 216 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Mieszanka suszonych owoców - 250 kcal/100g