batoniki owsiane musli z owocami

pożywne i bogate w witaminy batony są idealne na przekąskę. Lekkie i bardzo smaczne danie, takie batoniki musli, których przepis oferuję, nadają się na śniadanie i ogólnie na przekąskę. Tylko 100 kcal
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 6 % 3 g
węglowodany 83 % 44 g
187 kcal
IG: 7 / 69 / 24

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój suszone owoce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj gruszkę i jabłko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj banana w puree.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj owoce z płatkami

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I z suszonymi owocami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż na wyłożonej blasze do pieczenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Można również umieścić kilka kawałków masła i miodu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Piec do miękkości.

  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokroić na porcje.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

zetrzyj banana widelcem do puree, obrane jabłko i gruszkę zetrzyj na grubej tarce. Drobno posiekaj suszone owoce, posiekaj orzechy.

wymieszaj to wszystko z płatkami. Powinno być jak gęste ciasto.

Rozgrzej piekarnik do 180. 

przykryj blachę do pieczenia pergaminem i ułóż ciasto o grubości 1,5 cm.

Piec musli do miękkości. Powinny być lekko zrumienione Na zewnątrz i miękkie w środku.

następnie pokrój je na gorąco na porcje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Kandyzowane owoce - 216   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Mieszanka suszonych owoców - 250   kcal/100g

Podobne przepisy