zrazy Tilapia owinięte boczkiem z sałatką warzywną

szukasz prostego, ale pysznego przepisu? Tu jesteś! Wynik był bardzo zadowolony! Pyszne, soczyste, z lekkim, przyjemnym aromatem wędzonych wędlin zostały docenione przez naszą rodzinę podczas małego domowego święta! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 10 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 15 % 3 g
143 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Już kochany Węgierski wędzony i gotowany boczek TM & quot; obrzeża"

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z telapii. Możesz użyć filetów z innych ryb, takich jak sandacz, dorsz, okoń morski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby przygotować nadzienie, drobno posiekaj cebulę, spasseruj do miękkości na maśle. Pozwól mu trochę ostygnąć. Dodaj starte jajka na twardo, bułkę tartą, sól i czarny pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż łyżkę deserową nadzienia na filecie rybnym, zwiń. Zawiń w paski boczku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Złóż zrazy w naczyniu do pieczenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp przyprawą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20 minut, z dobrym piekarnikiem i 15 minut wystarczy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podczas pieczenia zrazy przygotuj sałatkę warzywną: pokrój kapustę pekińską w duże paski. Dodaj pokrojone pomidory i ogórek, zioła. Dopraw oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem do smaku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Połóż bułki na talerzu, polej sosem balsamicznym. Włóż sałatkę. Posyp brzegi talerza papryczkami chili. W razie potrzeby podawaj sos majonezowy z grzybami.Smacznego!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    W przekroju. Finita! Smacznego!

przez cztery tygodnie próbowaliśmy i ocenialiśmy różne produkty mięsne TM "obrzeża". Pomyślałem więc, dlaczego nie ugotować ryby w bekonie na świąteczny stół, wiem z wieloletniego doświadczenia, że to bardzo zwycięski Duet.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Tilapia - 103   kcal/100g

Podobne przepisy