kulki cebulowo-mięsne
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozgrzej piekarnik do 220°C. W przypadku obranej żarówki należy odciąć górną i dolną część. Następnie przetnij go na pół i podziel warstwy, odkładając największe dla przyszłych piłek. To, co pozostanie, pokrój w kostkę. Połącz mieloną wołowinę i pokrojoną w kostkę cebulę, natkę pietruszki, grzyby, cukier, przyprawy i panierkę w dużej misce. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2:
Uformuj klopsiki tak duże, aby pasowały do ugotowanych połówek cebuli. I zrób puste kulki.
Krok 3:
Następnie owiń półfabrykaty trzema plasterkami boczku. Zabezpiecz boczek wykałaczkami, aby nie rozłożył się podczas gotowania. Piec naczynie w temperaturze 220°C przez 40 minut. Następnie polać sosem barbecue i piec przez kolejne 5 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Sos Worcester - 78 kcal/100g