kulki cebulowo-mięsne

Elegancka przekąska do wódki i piwa-świetna! A samo danie jest pyszne! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 53 % 18 g
węglowodany 18 % 6 g
277 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozgrzej piekarnik do 220°C. W przypadku obranej żarówki należy odciąć górną i dolną część. Następnie przetnij go na pół i podziel warstwy, odkładając największe dla przyszłych piłek. To, co pozostanie, pokrój w kostkę. Połącz mieloną wołowinę i pokrojoną w kostkę cebulę, natkę pietruszki, grzyby, cukier, przyprawy i panierkę w dużej misce. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Uformuj klopsiki tak duże, aby pasowały do ugotowanych połówek cebuli. I zrób puste kulki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie owiń półfabrykaty trzema plasterkami boczku. Zabezpiecz boczek wykałaczkami, aby nie rozłożył się podczas gotowania. Piec naczynie w temperaturze 220°C przez 40 minut. Następnie polać sosem barbecue i piec przez kolejne 5 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Sos Worcester - 78   kcal/100g

Podobne przepisy