ciasteczka po włosku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki na ciasteczka
Krok 2:
Orzechy i cukier wkładamy do blendera
Krok 3:
Zmiel do stanu drobnego okruchu
Krok 4:
Przenieś do miski
Krok 5:
W innej misce ubij białka solą na gęstą pianę
Krok 6:
Delikatnie wymieszaj ubite białka z mieszanką cukru i orzechów
Krok 7:
Dodaj wanilinę
Krok 8:
Rozłóż małe porcje na blasze do pieczenia. Lepiej zrobić to za pomocą strzykawki do ciasta (jeśli nie, to łyżką)
Krok 9:
Piec przez 25-30 minut na złoty kolor w temperaturze 160 stopni.
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g