Pieczony łosoś z tartymi burakami a la Farigul
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj rybę.
Krok 2:
Umieść filety w żaroodpornej formie wyłożonej pergaminem.
Krok 3:
Posyp przyprawami, solą. Aby uzyskać soczystość, możesz skropić oliwą z oliwek.
Krok 4:
Pokrój cebulę w półpierścienie i ułóż je na łososiu.
Krok 5:
Skrop filety sokiem z cytryny. Wysyłamy formę do piekarnika na 30 minut.
Krok 6:
Ugotuj buraki i obierz. Zetrzyj na grubej tarce.
Krok 7:
Suszone śliwki namoczone w sosie winnym pokrój na kawałki. Wymieszaj buraki ze śliwkami. Skrop oliwę z oliwek na sałatkę i wymieszaj.
Krok 8:
Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g