Pieczony łosoś z tartymi burakami a la Farigul

Kingfish w Royal Pitch jest dla ciebie. Wszystko jest naprawdę łatwe! I szybko! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 13 g
tłuszcze 22 % 5 g
węglowodany 22 % 5 g
113 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj rybę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść filety w żaroodpornej formie wyłożonej pergaminem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posyp przyprawami, solą. Aby uzyskać soczystość, możesz skropić oliwą z oliwek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w półpierścienie i ułóż je na łososiu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Skrop filety sokiem z cytryny. Wysyłamy formę do piekarnika na 30 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ugotuj buraki i obierz. Zetrzyj na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Suszone śliwki namoczone w sosie winnym pokrój na kawałki. Wymieszaj buraki ze śliwkami. Skrop oliwę z oliwek na sałatkę i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy