Tilapia z gruszkami winnymi na poduszce ryżowej

zafunduj sobie to pyszne danie z tilapii! A oto kolejna ryba!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 25 % 8 g
węglowodany 44 % 14 g
166 kcal
IG: 21 / 79 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Filety z tilapii rozmrozić, opłukać, osuszyć i natrzeć solą morską z tymiankiem. Możesz skropić sokiem z cytryny. Pozostaw na 20-30 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj ryż.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gotowania ryżu zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę i seler. Spasser w oleju roślinnym. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowość do połączenia ryżu i smażonych warzyw.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gruszkę obrać i pokroić w talerze. Smażyć na suchej patelni przez 2 minuty z każdej strony, polać 50 ml wina. Wino szybko odparowuje.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Z folii zrobić małe" czółenka & quot;. Połóż w nich poduszkę z ryżu. Na ryżu kawałki ryby. Następnie kawałki gruszki. Na wierzchu posmaruj kwaśną śmietaną.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż do piekarnika nagrzanego do 200ºC na 20 minut, a następnie wyjmij i połóż na talerzu sera (mam zwykły ser śmietankowy, który można zastąpić Brie). Wróć do piekarnika na 5-10 minut. Finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Tilapia - 103   kcal/100g
  • Ser "RAM Brie" - 336   kcal/100g

Podobne przepisy