skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filety z tilapii rozmrozić, opłukać, osuszyć i natrzeć solą morską z tymiankiem. Możesz skropić sokiem z cytryny. Pozostaw na 20-30 minut.
Krok 2:
Ugotuj ryż.
Krok 3:
Podczas gotowania ryżu zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę i seler. Spasser w oleju roślinnym. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę.
Krok 4:
Gotowość do połączenia ryżu i smażonych warzyw.
Krok 5:
Gruszkę obrać i pokroić w talerze. Smażyć na suchej patelni przez 2 minuty z każdej strony, polać 50 ml wina. Wino szybko odparowuje.
Krok 6:
Z folii zrobić małe" czółenka & quot;. Połóż w nich poduszkę z ryżu. Na ryżu kawałki ryby. Następnie kawałki gruszki. Na wierzchu posmaruj kwaśną śmietaną.
Krok 7:
Włóż do piekarnika nagrzanego do 200ºC na 20 minut, a następnie wyjmij i połóż na talerzu sera (mam zwykły ser śmietankowy, który można zastąpić Brie). Wróć do piekarnika na 5-10 minut. Finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Tilapia - 103 kcal/100g
- Ser "RAM Brie" - 336 kcal/100g