kosze ziemniaczane z musem rybnym
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ugotuj ziemniaki. Osusz na patelni po spuszczeniu wody. Rozgnieść gorące ziemniaki na puree razem z masłem i śmietaną, doprawić.Pozwól jej trochę ostygnąć. A następnie dodaj żółtka, intensywnie mieszając puree.W przypadku musu filety z czerwonej ryby ubić w blenderze ze wszystkimi innymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem i jeszcze raz ubij.Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Na papierze za pomocą strzykawki do ciasta ułóż 16 kółek o średnicy 5-6 cm - są to DNA koszy
Krok 2:
Następnie wyciśnij boki w kółko na każdym. Okazuje się, że kosze.
Krok 3:
Następnie do strzykawki trafi mus rybny, który należy wycisnąć na środek każdego gniazda, całkowicie go wypełniając.
Krok 4:
Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 10 min. i podawaj natychmiast. Finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g