skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę, jak chcesz-w półpierścienie lub w kostkę i smaż na oleju roślinnym (rafinowanym) lub maśle. Filety rybne pokroić w drobną kostkę o wymiarach około 1,5 x 1,5 cm i gotować lub smażyć przez kilka minut, aby skorupa się chwyciła, a ryba pozostała soczysta i delikatna w środku. Trochę ostudzić.
Krok 2:
Zetrzyj ser i odłóż na bok, przyda się nam później.
Krok 3:
Teraz zróbmy ciasto: ubij jajka solą i kontynuuj ubijanie, wlej mleko i olej roślinny. Mąkę wymieszać z drożdżami i przesiać do naszej mieszanki mlecznej. Ciasto jest gotowe!
Krok 4:
Ryby zmieszane z cebulą i włożyć bezpośrednio do ciasta, włożyć starty ser i pokruszony różowy pieprz. Wszystko dokładnie i dobrze wymieszaj. Nasmaruj formę kawałkiem masła i posyp bułką tartą lub przykryj papierem do pieczenia. Wynikową mieszaninę włożyć do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°c na około 40-45 minut (ciasto powinno się zrumienić).
Krok 5:
Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Pieprz różowy mielony - 21 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g