ciasto rybne w pośpiechu

jeśli lubisz wypieki i ryby, ten przepis jest dla ciebie! Ratunek!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 12 g
tłuszcze 23 % 9 g
węglowodany 48 % 19 g
212 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cebulę, jak chcesz-w półpierścienie lub w kostkę i smaż na oleju roślinnym (rafinowanym) lub maśle. Filety rybne pokroić w drobną kostkę o wymiarach około 1,5 x 1,5 cm i gotować lub smażyć przez kilka minut, aby skorupa się chwyciła, a ryba pozostała soczysta i delikatna w środku. Trochę ostudzić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser i odłóż na bok, przyda się nam później.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz zróbmy ciasto: ubij jajka solą i kontynuuj ubijanie, wlej mleko i olej roślinny. Mąkę wymieszać z drożdżami i przesiać do naszej mieszanki mlecznej. Ciasto jest gotowe!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ryby zmieszane z cebulą i włożyć bezpośrednio do ciasta, włożyć starty ser i pokruszony różowy pieprz. Wszystko dokładnie i dobrze wymieszaj. Nasmaruj formę kawałkiem masła i posyp bułką tartą lub przykryj papierem do pieczenia. Wynikową mieszaninę włożyć do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°c na około 40-45 minut (ciasto powinno się zrumienić).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Pieprz różowy mielony - 21   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy