skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotowanie składników
Krok 2:

Filet z kurczaka gotować do miękkości(gotować około 20 minut po ugotowaniu).
Krok 3:

Masło (nie topić) wymieszać z 1 jajkiem
Krok 4:

Dodaj wodę
Krok 5:

Dodaj pół łyżeczki soli
Krok 6:

Przenieś do wygodnego pojemnika
Krok 7:

Dodaj mąkę i zagnieść ciasto.
Krok 8:

Zawiń ciasto w torebkę, wstaw do lodówki na 30 minut
Krok 9:

Cebula drobno pokruszona
Krok 10:

Pokrój grzyby na małe kawałki. Smażyć cebulę na oleju roślinnym. Dodaj grzyby, smaż przez 10 minut.
Krok 11:

Filet z kurczaka ostudzić. Drobno posiekaj.
Krok 12:

Sól. Dodaj filety.
Krok 13:

Przygotowanie wypełnienia.
Krok 14:

Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 15:

Jajka 2 ubij trochę.
Krok 16:

Dodaj śmietanę, wymieszaj.
Krok 17:

Dodaj ser, wymieszaj. W razie potrzeby posolić.
Krok 18:

Dodaj przyprawy i zioła do nadzienia.
Krok 19:

Ustaw piekarnik na 180 stopni. Przykryj formę papierem do pieczenia i posmaruj
Krok 20:

Wyjmij ciasto z lodówki
Krok 21:

Zrób boki
Krok 22:

Rozłóż nadzienie.
Krok 23:

Rozłóż wypełnienie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez 35-40 minut.
Krok 24:

Wyjmujemy z piekarnika
Krok 25:

Dekorujemy
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g

