skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Usuń polędwicę wieprzową z folii i nadmiaru tłuszczu. Pokrój na kawałki, lekko spłaszcz palcami.
Krok 2:
Pieprz świeżo zmielonym pieprzem, posmaruj patelnię olejem i smaż z 2 stron do połowy ugotowanego.
Krok 3:
Ubij jajka, dodaj mleko, lekko ubij, dodaj mąkę, mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 4:
Do marynaty przebić czosnek przez prasę, dodać sos sojowy, w razie potrzeby dodać posiekany imbir. Roztop masło. Całkowicie posmaruj naczynia do pieczenia masłem i wlej na dno około 1 łyżeczki. stopione masło. Wyślij formularz do piekarnika nagrzanego do 230 C, aby się rozgrzał, a olej się zagotował. Umieść kawałek mięsa w każdej formie, wlej marynatę do smaku, w razie potrzeby możesz dodać kawałek serka śmietankowego.
Krok 5:
Wlać mieszankę jajeczną do formy do pieczenia (nie więcej niż 1/2 wysokości formy), piec w piekarniku nagrzanym do 230 C na złoty kolor przez 10 do 15 minut (w zależności od specyfikacji piekarnika). Nie otwieraj drzwi piekarnika, w przeciwnym razie puddingi odpadną! Możesz upiec puddingi bez nadzienia, usmażyć mięso, zalać marynatą, przykryć folią, aż dojrzewają podczas pieczenia puddingów, podawać osobno! Finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g