skład / składniki
gotowanie krok po kroku
tradycyjne skrzydełka z kurczaka pikantne dania kuchni meksykańskiej są prawdopodobnie przygotowywane w inny sposób. Ten przepis kulinarny, jak sądzę, został nieco przerobiony. Jednak wcale go to nie zepsuło, ponieważ efekt końcowy przekracza wszelkie oczekiwania. Okazuje się, że danie to tylko objadanie się!
dobrze spłucz skrzydełka kurczaka pod bieżącą wodą. Teraz pocieramy je solą zmieszaną z czarnym i czerwonym pieprzem mielonym. Posmaruj blachę do pieczenia masłem, połóż na niej skrzydełka z kurczaka i piecz w piekarniku (już podgrzanym do 180 stopni) przez około czterdzieści minut. Ponieważ nasze jedzenie zakłada obecność sosu, zaczynamy go przygotowywać podczas pieczenia skrzydełek. Twardy ser wcieramy na grubej tarce, a ostry świeży chrzan na małej tarce. Wymieszaj ser z chrzanem i wlej białe wino do powstałej masy. Wyjmujemy skrzydła, przenosimy je do wygodniejszej formy z wysokimi ścianami, napełniamy sosem winnym i ponownie wysyłamy do piekarnika na wolnym ogniu. Tutaj nasz kurczak powinien stać przez co najmniej dwadzieścia minut. Gdy tylko utworzy się na nim rumiana skorupa, a pyszny aromat przejdzie przez kuchnię, nasze danie można uznać za gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g