skrzydełka z kurczaka pikantne z sosem winnym

pikantne skrzydełka w oryginalnym wykonaniu!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 17 g
tłuszcze 42 % 13 g
węglowodany 3 % 1 g
192 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

tradycyjne skrzydełka z kurczaka pikantne dania kuchni meksykańskiej są prawdopodobnie przygotowywane w inny sposób. Ten przepis kulinarny, jak sądzę, został nieco przerobiony. Jednak wcale go to nie zepsuło, ponieważ efekt końcowy przekracza wszelkie oczekiwania. Okazuje się, że danie to tylko objadanie się!
dobrze spłucz skrzydełka kurczaka pod bieżącą wodą. Teraz pocieramy je solą zmieszaną z czarnym i czerwonym pieprzem mielonym. Posmaruj blachę do pieczenia masłem, połóż na niej skrzydełka z kurczaka i piecz w piekarniku (już podgrzanym do 180 stopni) przez około czterdzieści minut. Ponieważ nasze jedzenie zakłada obecność sosu, zaczynamy go przygotowywać podczas pieczenia skrzydełek. Twardy ser wcieramy na grubej tarce, a ostry świeży chrzan na małej tarce. Wymieszaj ser z chrzanem i wlej białe wino do powstałej masy. Wyjmujemy skrzydła, przenosimy je do wygodniejszej formy z wysokimi ścianami, napełniamy sosem winnym i ponownie wysyłamy do piekarnika na wolnym ogniu. Tutaj nasz kurczak powinien stać przez co najmniej dwadzieścia minut. Gdy tylko utworzy się na nim rumiana skorupa, a pyszny aromat przejdzie przez kuchnię, nasze danie można uznać za gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g

Podobne przepisy