skład / składniki
gotowanie krok po kroku
W tym przypadku wziąłem śmietanę (można ją zastąpić kefirem), jajka, kakao, cukier granulowany i mleko skondensowane. Najpierw ubiłem jajka z granulowanym cukrem, dodałem śmietanę, a następnie skondensowane mleko pół puszki i dokładnie wymieszałem wszystkie te składniki. W occie zgasiłem sodę i wlałem do mieszanki jajeczno-kwaśnej śmietany. Mąkę przesiano do innego naczynia i stopniowo dodawano do mieszanki ze śmietaną. W tym czasie mikser został włączony z pełną mocą, aby wszystkie produkty były dobrze wymieszane. Piekarnik rozgrzał się do temperatury 200 stopni, a gdy tylko się rozgrzał, włożył część mojego ciasta do formy, którą wcześniej posmarował masłem. Obniżyłem temperaturę pieca do 180 stopni i umieściłem ciasto do pieczenia. Z tak wielu składników mam dwa ciasta. Do tak pysznego jedzenia możesz zrobić skondensowany krem maślany, a otrzymasz całe ciasto. Ten przepis kulinarny można również stosować z kremem Charlotte lub po prostu polać polewą czekoladową, do której należy dodać pół płytki
czekolada.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal / 100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g