skład / składniki
gotowanie krok po kroku
dokładnie umyj grzyby i wlej je do gorącej wody. Gotuj do wrzenia, po soli, zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne pół godziny. Odcedź grzyby przez durszlak i pozwól im spłynąć. Następnie pokrój w paski i pokrój cebulę w kostkę. Zetrzyj ser i marchewkę na grubej tarce. Podpalamy patelnię, wlewamy olej roślinny, podgrzewamy. Następnie dodaj cebulę z grzybami, lekko usmaż. Dodaj szynkę pokrojoną w paski i ponownie usmaż. Dobrze, jeśli szynka jest pokryta piękną skórką. Wlej tutaj marchewki, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pięć minut. Gotuj cannelloni we wrzącej osolonej wodzie, pozwól im spłynąć. Następnie wypełniamy każdy i wkładamy do formy gęstymi warstwami. Jeśli pozostanie mięso mielone, rozłóż je na wierzchu, a następnie posyp tartym serem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez pięć minut w 180 stopniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cannelloni - 350 kcal/100g