skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie indyka w folii nie zajmuje dużo czasu, a podczas kolacji możesz cieszyć się tak wspaniałym posiłkiem. Ten przepis kulinarny jest dość prosty, na początek kroimy mięso z indyka na małe kawałki i kładziemy je na folii. Następnie posyp mięso warzywami, po drobnym posiekaniu. I posyp przyprawami na wierzchu. Na wierzch położyć kawałek masła i owinąć folią, aby płyn nie wyciekł podczas pieczenia.
następnie połóż kawałki indyka owinięte folią na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku w temperaturze 200 ° C przez nieco ponad 40 minut, brojlery przez 30 minut. Aby sprawdzić gotowość mięsa, przebijamy je igłą, a jeśli w tym czasie wycieknie przezroczysty płyn, oznacza to, że ptak jest gotowy. Podawaj to mięso z sosem, w którym zostało upieczone. Możesz podać gotowany ryż lub ziemniaki jako dodatek, a także zrobić sałatkę ze świeżych pomidorów. Osobno podawaj śmietanę. Taką kolacją z pewnością zaskoczysz swoich bliskich.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Podudzie z indyka - 142 kcal/100g