podudzie z indyka w folii

doskonały przepis na to danie na pewno ci się spodoba!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 50 % 13 g
węglowodany 12 % 3 g
167 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

gotowanie indyka w folii nie zajmuje dużo czasu, a podczas kolacji możesz cieszyć się tak wspaniałym posiłkiem. Ten przepis kulinarny jest dość prosty, na początek kroimy mięso z indyka na małe kawałki i kładziemy je na folii. Następnie posyp mięso warzywami, po drobnym posiekaniu. I posyp przyprawami na wierzchu. Na wierzch położyć kawałek masła i owinąć folią, aby płyn nie wyciekł podczas pieczenia.

następnie połóż kawałki indyka owinięte folią na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku w temperaturze 200 ° C przez nieco ponad 40 minut, brojlery przez 30 minut. Aby sprawdzić gotowość mięsa, przebijamy je igłą, a jeśli w tym czasie wycieknie przezroczysty płyn, oznacza to, że ptak jest gotowy. Podawaj to mięso z sosem, w którym zostało upieczone. Możesz podać gotowany ryż lub ziemniaki jako dodatek, a także zrobić sałatkę ze świeżych pomidorów. Osobno podawaj śmietanę. Taką kolacją z pewnością zaskoczysz swoich bliskich.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Podudzie z indyka - 142   kcal/100g

Podobne przepisy