pieczona barwena

najdelikatniejsze mięso rybne stanie się głównym daniem na stole!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 79 % 19 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 4 % 1 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 35 min

ten przepis kulinarny nie wymaga niczego skomplikowanego w przygotowaniu.
jedzenie jest bardzo aromatyczne i apetyczne.
najpierw musisz przygotować rybę. Należy go dobrze umyć, wykonać nacięcie na brzuchu i wyciągnąć wszystkie wnętrze, ponownie dokładnie spłukać rybę od wewnątrz. Płetwy i głowę można odciąć, ale w gotowej formie ryba z nimi wygląda piękniej.
dobrze umytą barwenę należy wysuszyć serwetką. Następnie wykonujemy płytkie nacięcia na całej tuszy ryby, pocieramy ją solą i odrobiną pieprzu - na zewnątrz i wewnątrz.
weź blachę do pieczenia i rozłóż na niej folię. Wlej na nią trochę oliwy z oliwek i rozłóż barwenę. Wysyłamy blachę do pieczenia z rybą do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.
podczas pieczenia barweny możemy pokroić oliwki lub oliwki, cytrynę i przygotować warzywa.
następnie ostrożnie wyjmij rybę. Po tym, jak pieczona barwena nieco ostygnie, można ją włożyć do naczynia i udekorować pierścieniami oliwek i plasterkami cytryny, a także ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Barwena gotowana - 115   kcal/100g
  • Barwena świeża - 124   kcal/100g

Podobne przepisy