skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis kulinarny nie wymaga niczego skomplikowanego w przygotowaniu.
jedzenie jest bardzo aromatyczne i apetyczne.
najpierw musisz przygotować rybę. Należy go dobrze umyć, wykonać nacięcie na brzuchu i wyciągnąć wszystkie wnętrze, ponownie dokładnie spłukać rybę od wewnątrz. Płetwy i głowę można odciąć, ale w gotowej formie ryba z nimi wygląda piękniej.
dobrze umytą barwenę należy wysuszyć serwetką. Następnie wykonujemy płytkie nacięcia na całej tuszy ryby, pocieramy ją solą i odrobiną pieprzu - na zewnątrz i wewnątrz.
weź blachę do pieczenia i rozłóż na niej folię. Wlej na nią trochę oliwy z oliwek i rozłóż barwenę. Wysyłamy blachę do pieczenia z rybą do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.
podczas pieczenia barweny możemy pokroić oliwki lub oliwki, cytrynę i przygotować warzywa.
następnie ostrożnie wyjmij rybę. Po tym, jak pieczona barwena nieco ostygnie, można ją włożyć do naczynia i udekorować pierścieniami oliwek i plasterkami cytryny, a także ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Barwena gotowana - 115 kcal/100g
- Barwena świeża - 124 kcal/100g