skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystkie potrzebne produkty.
Krok 2:
Przygotuj ciasto, mieszając wszystkie suche potrawy.
Krok 3:
Dodaj olej i wodę.
Krok 4:
Drobno posiekaj kurczaka.
Krok 5:
Dodaj przyprawy.
Krok 6:
Kolendra i czosnek.
Krok 7:
Wszystko wymieszaj, sól i pieprz.
Krok 8:
Drobno posiekaj cebulę, paprykę, pomidor i bakłażan.
Krok 9:
Smażyć tortille na patelni.
Krok 10:
Na innej patelni podsmaż cebulę,
Krok 11:
Dodaj pieprz,
Krok 12:
Bakłażan i pomidory.
Krok 13:
Smażyć kurczaka
Krok 14:
I dodaj duszone warzywa do kurczaka.
Krok 15:
Dodaj kukurydzę i koncentrat pomidorowy.
Krok 16:
Rozłóż ser, nadzienie na tortilli.
Krok 17:
Więcej sera i zamknij drugim ciastem.
Krok 18:
To takie pyszne!
Krok 19:
Krok 20:
Główny krytyk (mąż) był zadowolony )))
aby zrobić tortille:
wymieszaj wszystkie suche składniki, wlej rośliny.masło, wymieszać.
dodając stopniowo wodę, zagnieść ciasto.
pozostaw ciasto na 20 minut.
podziel go na 10-12 części, a następnie rozwałkuj z nich tortille.
smażyć tortille na dobrze rozgrzanej patelni bez oleju przez 0,5-1 minutę z każdej strony.
gotowanie quesadilli z kurczakiem:
filet z kurczaka pokroić na cienkie kawałki, posolić, dodać wszystkie przyprawy.
Dodaj tutaj posiekany czosnek i kolendrę.
wlej oliwę z oliwek, wymieszaj, wstaw do lodówki na pół godziny.
na patelni z olejem usmażyć drobno posiekaną cebulę, pomidor, paprykę, bakłażan.
następnie usmaż marynowany filet z kurczaka.
Połącz filety z warzywami, dodaj kukurydzę, koncentrat pomidorowy.
połóż talerze sera (cienkie) na każdej tortilli. Na wierzchu-nadzienie, a następnie-talerze sera. Przykryj drugą tortillą i włóż do kuchenki mikrofalowej na 0,5-1 minutę.
pokrój quesadillę na 4 porcje i podawaj ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g