róże z różowego łososia i ciasta francuskiego

puzzle bułeczki: nadzienie to czerwona ryba! pyszne miękkie, piękne bułeczki. Bardzo proste i oryginalne
tassaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 16 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Filet z różowego łososia

  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.

weź najpierw włącz piekarnik niech się nagrzeje. Następnie bierzemy rybę do czyszczenia, kroimy filety rybne w cienkie paski, a ciasto rozmazuje się. Pokrojone na kawałki posolone i pozostawione. Następnie ubij jajka do pieczenia. Masę uzyskaną z jaj solimy. Teraz rozmrożone ciasto kroimy w paski. Połóż filet rybny na cieście i zwiń w rolkę. Spód i bok mocujemy, aby filet rybny nie znajdował się na blasze do pieczenia. I rozkwitamy górę i otrzymujemy pączek róży. Gotowe wypieki kładziemy na blasze do pieczenia i smarujemy jajkiem. I do tego czasu piec, aż uzyska cynamonowy lub jasnobrązowy odcień. Wyjmij powstałe wypieki z pieca lub pieca, weź pędzel lub bandaż i zwilż mleko. I połóż go na talerzu. Pyszne rumiane i co najważniejsze miękkie bułeczki uzyskuje się z mleka. Nadal możesz zrobić z serem i posiekaną szynką. Tylko ser topiony należy całkowicie włożyć do ciasta i nie pozostawiać go otwartego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy