skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź najpierw włącz piekarnik niech się nagrzeje. Następnie bierzemy rybę do czyszczenia, kroimy filety rybne w cienkie paski, a ciasto rozmazuje się. Pokrojone na kawałki posolone i pozostawione. Następnie ubij jajka do pieczenia. Masę uzyskaną z jaj solimy. Teraz rozmrożone ciasto kroimy w paski. Połóż filet rybny na cieście i zwiń w rolkę. Spód i bok mocujemy, aby filet rybny nie znajdował się na blasze do pieczenia. I rozkwitamy górę i otrzymujemy pączek róży. Gotowe wypieki kładziemy na blasze do pieczenia i smarujemy jajkiem. I do tego czasu piec, aż uzyska cynamonowy lub jasnobrązowy odcień. Wyjmij powstałe wypieki z pieca lub pieca, weź pędzel lub bandaż i zwilż mleko. I połóż go na talerzu. Pyszne rumiane i co najważniejsze miękkie bułeczki uzyskuje się z mleka. Nadal możesz zrobić z serem i posiekaną szynką. Tylko ser topiony należy całkowicie włożyć do ciasta i nie pozostawiać go otwartego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g