Roladki z boczku z kurczakiem i grzybami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
Wytnij żyły z fileta z kurczaka.
w środku zrób nacięcie, sól, pieprz. Włóż nadzienie, zawiń w boczek.
umieścić w lodówce na 20 minut. Następnie do piekarnika na 30 minut (200 stopni).
nadzienie: podsmaż cebulę i pieczarki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g