Roladki z boczku z kurczakiem i grzybami

ekonomiczne i smaczne danie, nikt jeszcze nie odmówił! Smak Bardzo smaczne, niskokaloryczne danie, bułki z boczkiem, filet z kurczaka w boczku okazuje się delikatny!!
Iris....Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 17 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 4 % 1 g
164 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

Wytnij żyły z fileta z kurczaka.

w środku zrób nacięcie, sól, pieprz. Włóż nadzienie, zawiń w boczek.

umieścić w lodówce na 20 minut. Następnie do piekarnika na 30 minut (200 stopni).

nadzienie: podsmaż cebulę i pieczarki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy