różnorodne przepisy na róże z ciasta na stronie 1000.menu już na Ciebie czekają! Wśród nich: niesamowicie pyszne desery z makiem, owocami i twarogiem, na bazie ciasta francuskiego, maślanego i bez drożdży, naleśniki z pysznymi nadzieniami, niezwykłe przekąski z rybami, kiełbasą i ogórkami. Wybierz odpowiedni!
jeśli jest bardzo mało czasu, najłatwiej i najszybciej przygotować to danie z zakupionego drożdżowego ciasta francuskiego. Nie musisz czekać, aż będzie pasować i bawić się mnóstwem składników. Nadzienie w takich wypiekach może być ostre, słodkie i słone. Tradycyjnie używa się rodzynek, jabłek, kiełbasy, twarogu. Ale możesz eksperymentować z innymi produktami.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na różyczki z ciasta:
prosty przepis:
1. Pozostaw ciasto na chwilę w cieple. Jeśli został zamrożony & ndash; całkowicie rozmrozić.
2. Rozwałkuj w prostokątną warstwę.
3. Pokroić w paski. Ich szerokość powinna wynosić 2/3 szerokości połowy koła kiełbasy wybranej jako wypełnienie wewnętrzne.
4. Pokrój cienko ugotowaną kiełbasę i podziel każde kółko na pół.
5. Połóż lekko zachodzące na paski ciasta tak, aby kiełbasa lekko wystawała z jednej strony poza krawędź ciasta, az drugiej była z nią równo.
6. Rzuć rolkami.
7. Ściśnij z jednego końca i rozprowadź na naczyniu do pieczenia.
8. Zapiec.
pięć najszybszych przepisów na róże z ciasta:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
rozety z ciasta francuskiego i jabłek | 20 min | 264 | +7 |
rozety z ciasta francuskiego z kiełbasą | 25 min | 348 | +47 |
kiełbaski róż na Nowy Rok | 30 min | 299 | +158 |
Francuskie róże z jabłkami | 40 min | 283 | +59 |
róż z różowego łososia i ciasta francuskiego | 1 h | 128 | +19 |
łatwy sposób na uformowanie pięknej maślanej róży:
1. Rozwałkuj ciasto.
2. & laquo; pokrój & raquo; szklanką lub specjalnym kształtem w kółka.
3. Ułóż je w rzędzie lekko zachodzące na siebie.
4. Zwinąć.
5. Pokrój powstałą rolkę w poprzek na dwie połówki.
6. Ściśnij z jednej strony, aby z drugiej & laquo; płatki & raquo; lekko się otworzyły.
7. W razie potrzeby zagnij końce rękami.
8. Połóż ściśnięty koniec na blasze do pieczenia.
9. Posmaruj pędzelkiem zamoczonym w żółtku jaja.