Różowe róże lub naleśniki na serwatce z różowym dżemem i muesli

piękny, szybki, niesamowicie pyszny! Przygotuj naleśniki swoich marzeń! Pyszne, aromatyczne. dżem się nie rozlał. Wiele razy próbowałem robić naleśniki, ciasta z dżemem i musiałem użyć skrobi lub galaretki, aby dżem nie wyciekł. Ale ostatnio postanowiłam spróbować w celu & quot; niewyciek" dżemu-musli i przyznam się, że bardzo nic nie wyszło zarówno w smaku, jak i na temat wycieku dżemu. Najwyraźniej musli wchłania nadmiar płynu, a dżem nie wypływa, a nawet smak różnych musli nadaje potrawie dodatkowe doznania.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 12 % 5 g
węglowodany 76 % 31 g
187 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
gotowanie cienkich naleśników-możesz według dowolnego przepisu z ulubionych. Zrobiłam naleśniki z serwatką, tak jak moja babcia. Wlej serwatkę do szerokiej miski, wbij jajko, sól Plus łyżeczkę cukru, wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj trochę mąki, aby uniknąć pojawienia się grudek, dobrze wymieszaj. Piec cienkie naleśniki. Musli lekko zmiażdżyć blenderem. Na każdym naleśniku na środku w postaci paska rozprowadzamy dżem różany, posypujemy musli około 1-2 łyżeczkami na wierzchu paska dżemu. Boki naleśnika smarujemy olejem i posypujemy cukrem, składamy naleśnik na pół i ponownie smarujemy olejem i posypujemy cukrem. Ostrożnie, bez zaciskania, obróć naleśnik rurką i włóż "ogon" pod naleśnik. Rozłóż gotowe naleśniki na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Naleśniki posmarować masłem na wierzchu. Piec przez 20-30 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g
  • Serum - 31   kcal/100g
  • Musli - 371   kcal/100g

Podobne przepisy