rozety z ciasta francuskiego i jabłek
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
umyj jabłka, pokrój na 4 części i obierz z rdzenia. Dodaj cukier do niewielkiej ilości wody i zagotuj. Zanurz cienko pokrojone plasterki jabłka we wrzącym syropie na 3-4 minuty. Ciasto rozwałkować i pokroić w paski o długości około 25 cm i szerokości około 2 cm.na ciasto ułożyć jabłko w taki sposób, aby z jednym plasterkiem lekko zwisały, a do drugiego pozostało miejsce. Zwinąć paski w Róże i ułożyć na naczyniu do pieczenia, uprzednio posmarować olejem. Piec do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g