deser kukurydziany z owocami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ugotuj płatki na pół wody z mlekiem, dodając mąkę kukurydzianą podczas gotowania. Ostudzić, ułożyć równą warstwą na folii spożywczej, uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym. Rozłóż przygotowane nadzienie na wierzchu (wymieszaj obrane jabłko, gruszkę lub banana z cukrem i śmietaną). Skręć w rolkę. Połóż na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem roślinnym. Piec w piekarniku przez 20-25 minut. w temperaturze 160-180 C. gotowy deser posyp cukrem pudrem i kawałkami owoców.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g