Kurczak pieczony z kaszą gryczaną
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
dwie szklanki dokładnie umytych zbóż układamy na natłuszczonej blasze do pieczenia. Na wierzch posyp drobno posiekaną cebulą i trzema ząbkami czosnku.
następna warstwa to kurczak pokrojony na kawałki, możesz również użyć poszczególnych części kurczaka, po uprzednim pokrojeniu na mniejsze porcje.
posyp mięso 1 łyżeczką przyprawy chmielowo-suneli.
posmaruj kurczaka kwaśną śmietaną, wlej 1-1, 5 szklanki gorącej słonej wody.
ser twardy zetrzyj wstępnie na grubej tarce.
posyp posiekanym serem kurczaka.
umieść blachę do pieczenia w piekarniku na godzinę.
jeśli na wierzchu utworzyła się złota skorupa, czas wyjąć naczynie z piekarnika.
następna warstwa to kurczak pokrojony na kawałki, możesz również użyć poszczególnych części kurczaka, po uprzednim pokrojeniu na mniejsze porcje.
posyp mięso 1 łyżeczką przyprawy chmielowo-suneli.
posmaruj kurczaka kwaśną śmietaną, wlej 1-1, 5 szklanki gorącej słonej wody.
ser twardy zetrzyj wstępnie na grubej tarce.
posyp posiekanym serem kurczaka.
umieść blachę do pieczenia w piekarniku na godzinę.
jeśli na wierzchu utworzyła się złota skorupa, czas wyjąć naczynie z piekarnika.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g