bakłażan z papryką (hacilim papel)

pyszna sałatka, Polecam wszystkim miłośnikom niebieskich))). Pyszne. Po prostu go uwielbiam.
NatochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 38 % 6 g
węglowodany 50 % 8 g
87 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

umyj wszystkie warzywa.
przykryj blachę do pieczenia pergaminem i ułóż bakłażany.
W 2-3 miejscach nakłuć wykałaczką. Najpierw włóż bakłażana do pieczenia, a 20-25 minut przed gotowością włóż również pomidory i paprykę. Następnie warzywa zostaną upieczone w tym samym czasie. Piec w temperaturze 220-240 ° C.
dokręć blachę do pieczenia z pieczonymi warzywami folią spożywczą i odstaw na 15 minut.

następnie zdejmij skórkę z bakłażana, pomidorów, papryki i posiekaj warzywa nożem.
czosnek obrać i drobno posiekać.
umyj warzywa, dobrze wysusz i posiekaj.
Przenieś warzywa do miski.
dodaj zioła z czosnkiem, w razie potrzeby dopraw sokiem z cytryny, solą, świeżo zmielonym pieprzem.
dopraw sałatkę oliwą z oliwek, dobrze wymieszaj, wstaw do lodówki i pozostaw do zaparzenia.

jest szczególnie smaczny następnego dnia, po "ślubie" warzyw))), tj. zyskają sobie nawzajem smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy