Roladki z ciasta francuskiego z mięsem i jajkiem
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Sól mielona, pieprz dodaj jedno surowe jajko. Połóż połowę mięsa mielonego na rozmrożonym cieście.
Krok 2:
Na wierzch kładziemy gotowane jajo, pokrojone na pół.
Krok 3:
Następnie przykryj jajka pozostałą częścią mięsa mielonego.
Krok 4:
Pokrój ciasto na paski (jak na zdjęciu).
Krok 5:
Splot warkocze, dociskając paski ciasta do siebie.
Krok 6:
Posmaruj gotową bułkę Jackiem i, jeśli chcesz, możesz posypać sezamem.Posypałam mieszanką pieprzu, soli i cytryny.Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g