Roladki z ciasta francuskiego z mięsem i jajkiem

Rolada jest bardzo delikatna i pyszna. Gotowanie jest bardzo łatwe! Sam byłem nieoczekiwany, że okazuje się to smaczne i proste.
AliszkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 12 g
tłuszcze 44 % 20 g
węglowodany 29 % 13 g
277 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Sól mielona, pieprz dodaj jedno surowe jajko. Połóż połowę mięsa mielonego na rozmrożonym cieście.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na wierzch kładziemy gotowane jajo, pokrojone na pół.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie przykryj jajka pozostałą częścią mięsa mielonego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ciasto na paski (jak na zdjęciu).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Splot warkocze, dociskając paski ciasta do siebie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj gotową bułkę Jackiem i, jeśli chcesz, możesz posypać sezamem.Posypałam mieszanką pieprzu, soli i cytryny.Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy