Nadziewane kurczaki korniszony
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
umyj korniszony( ptaki), osusz, Posol, pieprz i posmaruj majonezem, pozostaw na pół godziny.
ugotuj kaszę gryczaną.
pieczarki drobno posiekaj i usmaż na oleju roślinnym wraz z drobno posiekaną cebulą, pieprzem, solą. Połącz pieczarki z kaszą gryczaną, wymieszaj.
Faszeruj nasze ptaki kaszą gryczaną, połóż je na blasze wyłożonej folią, włóż do piekarnika na 30 minut w 180 stopniach. Posyp gotowe ptaki świeżymi ziołami.
kasza gryczana nasączona sokiem z korniszonów, smak niezapomniany.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Kurczaki korniszony - 173 kcal/100g