Nadziewane kurczaki korniszony

Przygotowanie jest łatwe, nie zajmuje dużo czasu i bardzo smaczne!
AliszkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 13 g
tłuszcze 32 % 12 g
węglowodany 34 % 13 g
207 kcal
IG: 8 / 92 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

umyj korniszony( ptaki), osusz, Posol, pieprz i posmaruj majonezem, pozostaw na pół godziny.
ugotuj kaszę gryczaną.
 pieczarki drobno posiekaj i usmaż na oleju roślinnym wraz z drobno posiekaną cebulą, pieprzem, solą. Połącz pieczarki z kaszą gryczaną, wymieszaj.
  Faszeruj nasze ptaki kaszą gryczaną, połóż je na blasze wyłożonej folią, włóż do piekarnika na 30 minut w 180 stopniach. Posyp gotowe ptaki świeżymi ziołami.
 kasza gryczana nasączona sokiem z korniszonów, smak niezapomniany.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Kurczaki korniszony - 173   kcal/100g

Podobne przepisy