jajecznica w cieście francuskim
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Na patelni najpierw usmaż grzyby
2. Szynkę kroimy w kostkę
3. Dodaj do grzybów i smaż przez około 3 minuty.
4. Trzy sery na tarce
5. Drobno posiekaj koperek
6. Jajka lekko ubijamy i mieszamy z serem i ziołami
7. Wlej grzyby z szynką do tej mieszanki i gotuj mieszając przez około 4 minuty. Sól, pieprz.
8. Rozwałkuj ciasto francuskie cienko.Po bokach wykonujemy nacięcia nożem (ta sama ilość z każdej strony).
9. Rozłóż nadzienie na środku. Splot warkocz.
10. Posmaruj ubitym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 190C przez 20-25 minut
11. Wyjmij z piekarnika, pozwól mu ostygnąć.
smacznego! Ciesz się smakiem!
2. Szynkę kroimy w kostkę
3. Dodaj do grzybów i smaż przez około 3 minuty.
4. Trzy sery na tarce
5. Drobno posiekaj koperek
6. Jajka lekko ubijamy i mieszamy z serem i ziołami
7. Wlej grzyby z szynką do tej mieszanki i gotuj mieszając przez około 4 minuty. Sól, pieprz.
8. Rozwałkuj ciasto francuskie cienko.Po bokach wykonujemy nacięcia nożem (ta sama ilość z każdej strony).
9. Rozłóż nadzienie na środku. Splot warkocz.
10. Posmaruj ubitym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 190C przez 20-25 minut
11. Wyjmij z piekarnika, pozwól mu ostygnąć.
smacznego! Ciesz się smakiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g