kanapki z wędzoną rybą

wykwintne kanapki dla miłośników wędzonych ryb. Po prostu uwielbiam ryby. A w takich kanapkach jest nie tylko smaczny, ale także atrakcyjny z wyglądu. I wygodnie jest wziąć go w ręce.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 5 g
tłuszcze 32 % 16 g
węglowodany 58 % 29 g
277 kcal
IG: 7 / 93 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min
Wytnij cienkie, długie kawałki ryby. Cebulę kroimy w pierścienie , cytryny w cienkie plasterki.
krążki cebuli zalej wrzącą wodą, aby nie były gorzkie.
posmaruj chleb masłem, połóż cebulę, rybę, ćwiartkę plasterków cytryny na wierzchu. Przebij szpikulcem, udekoruj zielenią.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy