muszle nadziewane ricottą i twardym serem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagotuj wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju roślinnego. Gotuj muszle w wodzie do stanu, w którym są gotowe, ale nadal dość twarde. Wymieszaj mięso mielone i ricotę, dodaj drobno posiekaną cebulę, a także pieprz, pietruszkę, bazylię, sól i sos beszamelowy.
Krok 2:
Teraz musisz zwinąć kulki z mielonego mięsa, którymi nadziewamy nasze muszle.
Krok 3:
Rozłóż powstałe nadziewane muszle w naczyniu do pieczenia i zalej pozostałym sosem. Posyp startym parmezanem na wierzchu.
Krok 4:
A następnie pieczemy nasze danie przez 25 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ricotta - 174 kcal/100g
- Makaron muszelkowy - 344 kcal/100g