muszle nadziewane ricottą i twardym serem

pyszne i ciekawe danie jest kluczem do udanej kolacji! Bardzo podobało się wszystkim w rodzinie. Mąż był zachwycony. Bardzo lubi makaron.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 11 g
tłuszcze 32 % 18 g
węglowodany 49 % 28 g
331 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zagotuj wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju roślinnego. Gotuj muszle w wodzie do stanu, w którym są gotowe, ale nadal dość twarde. Wymieszaj mięso mielone i ricotę, dodaj drobno posiekaną cebulę, a także pieprz, pietruszkę, bazylię, sól i sos beszamelowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz musisz zwinąć kulki z mielonego mięsa, którymi nadziewamy nasze muszle.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż powstałe nadziewane muszle w naczyniu do pieczenia i zalej pozostałym sosem. Posyp startym parmezanem na wierzchu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    A następnie pieczemy nasze danie przez 25 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal / 100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ricotta - 174   kcal/100g
  • Makaron muszelkowy - 344   kcal/100g

Podobne przepisy