skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy ode mnie miękki chleb (otręby) i ostrożnie wycinamy górę, aby wyglądała jak pokrywka.
Krok 2:
Wyjmujemy całą miazgę i odkładamy na bok (już nam się nie przyda):)
Krok 3:
Dokładnie posmaruj wszystko majonezem.
Krok 4:
Połóż ser na wierzchu.
Krok 5:
Na wierzchu pokrojona kiełbasa w kostkę.
Krok 6:
Posmaruj warstwę sosem serowym.
Krok 7:
Pokrój małe warzywa.
Krok 8:
Kładziemy ogórek.
Krok 9:
Następna warstwa pomidory.
Krok 10:
Następna warstwa słodka papryka.
Krok 11:
Posmaruj majonezem.
Krok 12:
Posyp na końcu serem.
Krok 13:
Przykryj czapką wyciętą na samym początku.
Krok 14:
Zawiń nasz chleb w folię i wyślij go do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Nie można długo piec, ponieważ się przypali lub po prostu wyschnie.
Krok 15:
Wyjmujemy z piekarnika i wkładamy pod prasę na pół godziny lub godzinę. W ten sposób wszystko jest starannie ubite i bardzo wygodnie będzie pokroić na kawałki i nic się nie rozpadnie :)
Krok 16:
Oto gotowy pyszny chleb po prasie .
Krok 17:
W przekroju:) bardzo soczyste i smaczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g