nadziewany chleb

prostota i oryginalność tej przekąski podbije wszystkich! Bardzo smaczna przekąska, która nie wymaga dużych nakładów:) spodoba się każdemu w każdym wieku. A co najważniejsze, to danie jest przygotowywane szybko. To danie gotuję z przyjemnością, nie po raz pierwszy, kogo bym nie poczęstowała wszyscy zachwyceni i proszą o przepis na to łatwe danie :) do mojego Dania dodałem te składniki, które mi się podobają..więc-jak możesz tam dodać wszystko, co chcesz)
MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 69 % 18 g
węglowodany 12 % 3 g
191 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy ode mnie miękki chleb (otręby) i ostrożnie wycinamy górę, aby wyglądała jak pokrywka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyjmujemy całą miazgę i odkładamy na bok (już nam się nie przyda):)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dokładnie posmaruj wszystko majonezem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż ser na wierzchu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wierzchu pokrojona kiełbasa w kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj warstwę sosem serowym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój małe warzywa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kładziemy ogórek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następna warstwa pomidory.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następna warstwa słodka papryka.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posmaruj majonezem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp na końcu serem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przykryj czapką wyciętą na samym początku.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zawiń nasz chleb w folię i wyślij go do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Nie można długo piec, ponieważ się przypali lub po prostu wyschnie.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wyjmujemy z piekarnika i wkładamy pod prasę na pół godziny lub godzinę. W ten sposób wszystko jest starannie ubite i bardzo wygodnie będzie pokroić na kawałki i nic się nie rozpadnie :)

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Oto gotowy pyszny chleb po prasie .

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    W przekroju:) bardzo soczyste i smaczne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy